Данас „ударнички”, стигло још 450 вакцина

Јуче је у Алексинцу почела масовна вакцинација против Ковида 19. Према подацима добијеним у алексиначком Дому здравља јуче до 14 часова вакцинисано је 75 особа. Иначе, вакцинација се одвијала до 15 часова.

Према најновијим подацима у Алексинац је стигло још 450 доза кинеске вакцине „Синофарм” , што укупно чини 900 испоручених доза. На пункту у Дому културе оформљен је и трећи тим за имунизацију, а чине га радници алексиначког Дома здравља, установе која је задужена за масовну вакцинацију на подручју наше општине.

Према речима епидемиолога др Родољуба Живадиновића, директора Дома здравља, за данас је у плану вакцинација 144 особа.

− Из е-Управе заказују сваком од пацијената тачно време за долазак, тако да су ових 144 обавештени за данас и тако радимо све док имамо вакцину − каже др Живадиновић.

Јуче су председник општине Далибор Радичевић и начелник Општинске управе Дејан Милошевић, како је објављено на званичном општинском сајту, обишли тимове који обављају послове имунизације против вируса Ковида 19, на пункту у просторијама Центра за културу и уметност у Алексинцу.

На поменутом сајту још стоји да су „Прве особе које су примиле вакцину старости преко 75 година, које су се пријавиле на порталу WWW.EUPRAVA.GOV.RS и биле позване од стране Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 1 =