Дан музичке школе: Годину обележио рекордан број наступа на такмичењима

У Великој сали Дома културе концертом ученика и наставника синоћ је Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић” из Алексинца обележила свој 55. дан школе.

Након уводног наступа омладинског хора, присутне је поздравио директор школе Марко Јеленић који се осврнуо на рад музичке школе у претходном периоду. Овом приликом говорило се и о новим просторијама које су уређене и приведене намени овој установи, а о којима смо раније писали.

− Протекла година је прошла у познатим околностима рада под условима короне. Међутим ми смо се трудили да и та година буде успешна барем на нивоу претходних. Трудили смо се, такође, и да концертну праксу макар у онлајн режиму одржимо на каквом таквом нивоу. Један рекорд је успостављен – чак 92 учешћа на такмичењима остварило је преко 50 наших учесника и изузетне награде су освојене – рекао је за наш портал Марко Јеленић, директор ОМШ „Владимир Ђорђевић”.

Наступи ученика и наставника су се низали један за другим, поред ученика матичне школе, своје запажене наступе имали су и ученици издвојених одељења из Сокобање и Ражња.

− Музичка школа у Алексинцу постоји и ради 55 година. Од 2009. године имамо издвојено одељење у Ражњу, а од 2015. и у Сокобањи. Тамо се заиста трудимо да ову нашу мисију проширимо и у те средине дамо, у том музичком смислу, свој допринос, јер има доста талентоване деце – додао је Јеленић.

Концертно вече затворио је заједнички наступ ученика и наставника потпомогнут феноменалним вокалом Милице З. Красић.

Више фотографија на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × two =