Да се „вратиˮ семафор или закоси прелаз

Можда нисте знали да по неким истраживањима особе просечног  животног века проведу за живота читавих шест месеци чекајући да се упали зелено светло. На једном алексиначком семафору, тренутно, пре него што почнете да чекате зелено светло морате да направите пар корака улево од обележеног прелаза како бисте видели које је светло упаљено.

На раскрсница улица Седми јули и Момчила Поповића семафор се „заокренуоˮ према некадашњој пивари, вероватно да би се у име свих нас зацрвенио од стида у каквом је стању овај објекат и његови подруми. Шалу на страну, да ли због ветра, лошег качења, или  нечије бахатости, а не искључује се ни могућност да је закачен од стране неког високог возила, овај семафор је у горњем делу померен и пешацима је веома тешко да са обележеног прелаза виде шта он показује.

Још је зачуђујуће што малом броју пешака смета овакво стање семафора, па и нема пријава надлежним службама да регулишу овај проблем. Или, се пак уклапамо у трендове „да све што је некада било недопустиво, сада је наша свакодневница и потпуно у редуˮ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − fourteen =