Kulturno stvaralaštvo

„Чувар завичаја” заменио „Културно стваралаштво”

Због повећаног ризика од Kороне и због тога што се појављује сезонски вирус, организатор Центар за културу и уметност Алексинац, а у сарадњи са свим осталим Културно уметничким друштвима одлучио је да манифестацију „Културно стваралаштво на селу” за ову годину прекине.

−Неки од КУД-ова који до сада нису наступали нису у могућности да вежбају, а неки су и раније отказали своје учешће. Сматрали смо да неће бити равноправан однос према свима, тако да за ову годину хоћемо да будемо толерантни, да схватимо сви у каквим околностима живимо и да са овом манифестацијом за ову годину завршимо − објашњава Маја Радоман Цветићанин, директорка Центра за културу и уметност.

Међутим, као подршка стваралаштву на селу, а у част Вукове недеље која је увек негде око Митровдана, у Центру за културу ће током наредне недеље организовати вече под називом „Чувар завичаја”. Тада ће се КУД-ови представити појединачним тачкама са најмањим могућим ризиком да извођачи на сцени буду у додиру или близу једни другима.

У Центру за културу тим програмом желе да дају подршку свим чуварима завичаја, свим њиховим сарадницима који се, без обзира на околности у којима живимо, труде да аматерски раде на очувању традиције, завичаја, наше културе и културне баштине.

Насловна фотографија: Архива Ал Прес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 3 =