Чудотворна икона у нашем крају: Медији најавили, званичне потврде нема

Вест коју су поједини новинари објавили, да ће чудотворна Богородичина икона „Умекшање злих срца” бити изложена и у Нишу где ће верници моћи да јој се поклоне од 30. јануара до 2. фебруара у манастиру Преподобног Романа, обрадовала је многе вернике, али нажалост за сада нема потврде те информације. Икона данас није стигла у ову светињу.

Према информацији коју су верници добили у манастиру, икона из Русије тренутно се налази у близини Смедерева и тамо ће бити до 16 часова и они данас до поднева нису имали обавештење да ће бити и у манастиру Свети Роман.

Да ли постоји најава да ће икона у неком периоду бити у ђунишкој светињи, покушали смо да проверимо и у Епархији нишкој, у чијој се надлежности налази манастир Свети Роман, али до сада нисмо добили одговор. На званичном сајту Епархије нишке, у време објављивања овог текста, није било никаквих информација о доласку ове свете иконе у град на Нишави.

Чудотоврна икона из Русије која мироточи и крвоточи, по писању медија, у Србију је стигла у организацији Фондације „Свети Роман” из Москве.

Икона „Умекшање злих срца” мироточи већ 24 године и назива се „жива” јер на одређене догађаје у друштву реагује мироточењем или крвоточењем. Приказује Пресвету Богородицу без Богомладенца са седам стрела који боду њено срце, а сматра се да верници ако је дотакну не одлазе без благодатне помоћи и заступништва Мајке Божије. Икона се ретко налази у капели, у подмосковском селу Бачурино јер „путује” у свету и лечи страдале и немоћне.

Извор насловне фотографије: Епархија нишка  

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + twelve =