Човек који тражи истину обраћа се небу

Током сат времена, колико је трајала трибина под називом „Истина и шта с њом” у овдашњем Дому омладине, познати рок певач и фронтмен групе Партибрејкерс Зоран Костић Цане покушао је да да одговор на ову тему.

Разговор са једним од најистакнутијих домаћих рок аутора био је посвећен питањима суштинским за човека, вредносној оријентацији и другим темама.

− Истина је лепак, који лепи наше биће, нашу унутрашњост у односу на стварност у којој живимо и која одређује степен наше истине, шта ћемо, како ћемо да одговоримо према захтевима стварности коју не занима често стање наше истине. Она има своје жеље, своје захтеве, она има своје директиве, наређење. Човек који неће да живи с истином, човек покушава да не живи са истином, али на крају, може сваког да превари, себе не може − рекао је Цане на почеткју трибине.

Како тврди овај рок певач, с истином иде и та савест која увек цима за рукав и опомиње, јер човек често хоће да олако прође, што је у људској природи. Лаж те преради да можеш да будеш без истине, да можеш нешто на лак начин да добијеш, да се провучеш, да се нађеш у новонасталој ситуацији.

Овом приликом он се запитао да ли ми можемо мирно да спавамо? Да ли мислимо на неког другог осим на себе? Да ли мислимо а нашу децу, која тешко живе без наше истине?

На крају је присутнима поручио да не уче децу да лажу и да морамо бити отворени према себи, јер тиме стварамо будућност нашој деци.

Синоћну трибину „Истина и шта с њом” и гостовање фронтмена групе Партибрејкерс Зорана Костића Цанета организовао је Центар за културу и уметност.

Фотографије: Хаџи Миодраг Миладиновић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − one =