Dom kulture

ЦКУ финасира издавање монографија

Центар за културу и уметност Алексинац расписао је Jавни конкурс за издавање монографских публикација у 2023. години. Конкурсом је предвиђено да се одабрани радови делом или у потпуности финансирају средствима Центра за културу и уметност, а односи се на монографске публикације из области књижевног, уметничког, научног и истраживачког рада.

Како се наводи у саопштењу, право на учествовање имају појединци, као и установе и удружења регистрована на територији општине Алексинац. Такође,постоје четири критеријума по овом конкурсу. Први је усклађеност са основним принципима и циљевима издавачке делатности Центра за културу и уметност, који подразумевају очување културне баштине на нивоу територије општине Алексинац и уопште. Ту спада и промовисање књижевног стваралаштва аутора са територије општине, подстицање и објављивање дела намењених деци и омладини, као и издавање серијских и монографских публикација којима се представљају људи и догађаји на територији општине. Други критеријум је квалитет и иновативност, трећи степен утицаја публикације на квалитет културног живота заједнице и четврти критеријум обухвата да књига има уметничку, књижевну и научну вредност, да постоји културни и јавни интерес за издавање књиге, да је књига оригинално и квалитетно дело, да промовише културу општине Алексинац и њено културно наслеђе. 

Конкурс је отворен до 25. децембра, а учесници, поред рада, треба да доставе најмање једну препоруку или рецензију стручног лица и попуњену пријаву искључиво електронски у word формату на мејл ivan.matejevic@ckualeksinac.rs.

Одлука о избору биће саопштена најкасније 60 дана од завршетка Конкурса.

Насловна фотографија: Архива Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + fourteen =