Четврт века Спортског савеза општине Алексинац

Церемонија проглашење најбољих спортиста и екипа у 2022. години одржаће се 31. јануара у великој сали Дома културе у Алексинцу. Том приликом, биће обележен и значајан јубилеј Спортског савеза општине Алексинац.

ССОА основан је на предлог три спортска колектива пре тачно четврт века, тачније 3. јула 1998. године и од свог оснивања до данас ради непрестано без прекида. По Закону о спорту, свака општина је у обавези да оснује Савез како би се преко њега финансирао спорт из Буџета општина, а бави се још и организацијом спортских догађаја, манифестација, едукација и промоцијом спорта. И тада као и сада рад председника и управног одбора сводио се на волонтерски рад, на рад људи који воле спорт и залажу се да га унапреде.

За првог председника савеза изабран је Светислав Видановић, професор спорта и физичког васпитања и остао је на том месту све до 2013. године. Од 2013. године и наредне 2 године на чело савеза долази Братислав Живић, бивши фудбаски судија, а на лето 2015. године на ванредној седници скупштине ССОА на чело савеза изабран је Бојан Младеновић, дипломирани педагог физичке културе, бивши републички фудбалски судија и инструктор.

Иначе, у ових 25 година Савез се труди да максимално популарише спорт у Алексинцу па је тако сваког лета организовао манифестације које су имале за циљ да привуку што већи број младих људи да се баве спортом. Спортско лето имало је разне активности као што су турнири у баскету и одбојци на песку, презентација спортова у центру града, одлазак на сајам спорта Спортског савеза Србије.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × three =