Најгледанији филм у Србији још вечерас у Алексинцу

На биоскопском репертоару Центра за културу и уметност Алексинац данас је други дан како се приказује  најновије остварење Милоша Радуновића, филм „Олуја”. Филм је прича о етничком чишћењу Срба на простору Републике Српске Крајине током операције Олуја, испричана кроз личну драму обичног човека Илије, кога глуми Јово Максић, чији је једини циљ да заштити и сачува своју породицу.

Илија у жељи да спречи даље нападе на село, где је замало остао без сина Петра, формира диверзантску јединицу са циљем да уништи непријатељско гнездо одакле се село напада. У тој бици за опстанак, јунаци овог филма воде и своје личне битке, а њихове породице бивају приморане да напусте своје домове и потраже спас у непрегледној колони која креће ка матици, ка Србији. Неки су ово дело окарактерисали као антиратни филм са ратном темом.

Улоге поред маестралног Јова Максића тумаче Златан Видовић, Марија Пикић, Новак Билбија, Давор Јањић, Славко Лабовић и Иван Вујић.

Алексинац је један од градова где се тренутно приказује „Олујаˮ, која је премијеру имала само пре недељу дана, и како пишу медији филм је премашио сва очекивања када је реч о гледаности. После само пар дана приказивања у неколико градова у Србији филм је остварио бројку од готово 30.000 гледалаца, што је скоро три пута више него што у Србији тренутно има најгледанији филм на свету, „Аватарˮ.

Цена појединачне улазнице износи 300 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 5 =