„Бучна” промоција књиге о Слободану Боди Нинковићу

Књига посвећена популарном глумцу Слободану Боди Нинковићу „Бода – Слушај, сине, ове велике речи” аутора Јовице Тишме, представљена је синоћ на платоу испред Библиотеке, у оквиру програма „Културног лета”.

Вече је отворила видео презентација издвојених улога из богате радне биографије нашег прослављеног глумца, а потом је уследила и занимљива промоција књиге која је употпуњена добрим звуцима рокенрола, односно извођењем песама из стваралачке ризнице групе „ОПС” чији је члан и сам глумац Бода Нинковић.

Књигу је написао Бодин дугогодишњи пријатељ и члан групе, Јовица Тишма, а књигу је издала издавачка кућа „Лагуна”. За две године од настанка, ова књига доживела је неколико промоција на територији наше земље, а у слободној продаји се може наћи на трафикама, али и у књижарама „Лагуне”.

− Прва половина књиге говори о нашем заједничком животу, дакле морао сам да пишем и о себи на неки начин, али са одређеном задршком да књига оде у правом смеру. Књига је настајала две године док нисмо дошли до праве форме, односно до онога што смо хтели. То је постало право задовољство јер смо један другог подсећали на многе наше ситуације, доживљаје. Неке ствари које нисам знао о Боди сазнао сам тада, а неке ствари које је Бода заборавио ја сам му помогао да се сети – казао је Јовица Тишма, аутор књиге.

„Слушај, сине, ове велике речи” није уобичајена глумачка биографија, већ читаоци кроз причу о Боди упознају се и са пријатељством између Јовице и Боде, о животним и професионалним путевима глумца, али и остављају читалачкој публици да у тим редовима проживе и своје детињство и сете се љубави, пријатељства, снова итд.

 

Рокенрол састав „ОПС” јединствени је музички феномен не само на локалној сцени, већ и на просторима екс Југославије седамдесетих година 20. века, а 1979. године била је и победник Зајечарске гитаријаде. „Буку” на синоћној промоцији употпуниле су њихове популарне нумере попут „Такси рокенрол”, „Старе игре” итд., које су на сцени уживо извели Бода и Јоца (вокали) уз музичку пратњу Браце Мартића на гитари, Мише Надашкића на клавијатури, Зорана Зоће Лазаревића на бас гитари, уз помоћ младог Лазара на бубњевима.

− Овај бенд је произашао из позоришта и он има те неке сценско-музичке елементе. Победили смо давне 1979. године на Гитаријади и требали смо да снимимо албум онда као награду, међутим део чланова је отишао у војску, потом Јоца и након пар месеци и ја. Након тога направали смо дугу паузу и онда смо, нажалост, због смрти нашег пријатеља Драгољуба Тасића пре 11 година направили један концерт у Смедереву и схватили да је то још увек живо, да то људи са занимањем прате и решили и искористили ову „корона ситуацију”, када смо имали времена, ушли у студио и снимили. Врло сам задовољан како је то испало – истиче наш прослављени глумац, Бода Нинковић.

Први студијски албум након 45 година постојања и рада групе излази у октобру ове године.

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 1 =