Број сиромашних већи у селима него у градовима

Међународни дан борбе против сиромаштва, 17. октобар се обелжава у целом свету са циљем да се скрене пажња јавности на потребу сузбијања сиромаштва.

− Црвени крст Алексинац и Општина Алексинац су препознали потребу наших суграђана за Народном кухињом, тако да је иста почела са радом 2022. године. Међународни дан борбе против сиромаштва обележићемо так што ћемо корисницима Народне кухиње појачати оброке − рекла је Јелена Ружић, стручни сарадник алексиначког Црвеног крста.

Србија Међународни дан борбе против сиромаштва ове године дочекује уз 86.000 корисника новчане социјалне помоћи и око 100.000 људи који живе испод границе сиромаштва. Подаци Министарства рада, запошљавања и социјалне политике показују да је главни узрок сиромаштва незапосленост, и да је број сиромашних већи у селима него у градовима.

Иначе, Уједињене нације прогласиле су 17. октобар за Светски дан борбе против сиромаштва. Циљ обележавања тог дана јесте ширење свести о потреби искорењивања сиромаштва у целом свету, а нарочито у земљама у развоју. Светски дан борбе против сиромаштва обележава се од 1987. године, када се на откривању споменика посвећеног борби против сиромаштва у Паризу окупило око 100.000 људи.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × five =