Brđanka startuje oko 20. januara

Futsaleri Kluba malog fudbala Brđanka iz Aleksinca jesenji deo šampionata u severnoj grupi Regionalne lige završili su na trećem mestu sa četiri pobede, jednim remijem i dva poraza, odnosno 13 bodova i uz gol-razliku od 40 datih i 30 primljenih golova. Na drugom mestu je Jagodina sa 13 bodova, dok je titulu jesenjeg šamiona osvojio „Timok 2013” iz Zaječara koji ima 21 bod.

‒ Kada se uzmu u obzir sve okolnosti, to je solidan rezultat kojim možemo biti zadovoljni ‒ kaže za naš portal Milan Đorđević, predsednik kluba. ‒ Pred početak prvenstva dobili smo nekoliko kvalitetnih i iskusnih igrača, međutim čini se da nije bilo dovoljno vremena, pre svega treninga, da se tim ukomponuje. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti za nastavak prvenstvene trke u kojoj želimo da se što više približimo vrhu tabele, dodaje naš sagovornik i navodi da je početak priprema za nastavak prvenstva planiran oko 20. januara.

Inače, ovih dana je iz kluba upućen poziv dečacima koji su zainteresovani za bavljenje futsalom da se prijave u Školu futsala. Poziv se odnosi na dečake koji su rođeni 2003, 2004, 2005. i 2006. godine. Kako smo obavešteni, sa zainteresovanim kandidatima radiće Dimitrije Antić, trener sa višegodišnjim iskustvom u futsalu i u radu sa mlađim kategorijama. U planu je formiranje ekipe od igrača do 19 godina i njeno uključivanje u sistem takmičenja.

Opširnije informacije o Školi futsala mogu se dobiti na oficijelnom Fejsbuk profilu ili Instagramu kluba.


Nikola i Ivan na selektivnom treningu

Među 32 igrača iz 12 klubova koji su nedavno u Nišu prisustvovali selektivnom treningu za futsal igrače do 19 godina, bili su i Nikola Stojanović i Ivan Stanković, obojica futsaleri Brđanke. Treningom je rukovodio selektor futsal reprezentacije za mlade do 19 godina Marko Gavrilović, zajedno sa trenerom KMF Požarevac, Milošem Đorđevićem i Pavlom Pavlovićem, golmanom KMF Kalča.

Ovom prilikom dogovoreno je da selektor Gavrilović održi onlajn predavanje na temu „Osnove odbrane – individualna grupna taktika”.


Fotografije: KMF Brđanka

Jedan komentar

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

three + eighteen =