Брђанка стартује око 20. јануара

Футсалери Клуба малог фудбала Брђанка из Алексинца јесењи део шампионата у северној групи Регионалне лиге завршили су на трећем месту са четири победе, једним ремијем и два пораза, односно 13 бодова и уз гол-разлику од 40 датих и 30 примљених голова. На другом месту је Јагодина са 13 бодова, док је титулу јесењег шамиона освојио „Тимок 2013” из Зајечара који има 21 бод.

‒ Када се узму у обзир све околности, то је солидан резултат којим можемо бити задовољни ‒ каже за наш портал Милан Ђорђевић, председник клуба. ‒ Пред почетак првенства добили смо неколико квалитетних и искусних играча, међутим чини се да није било довољно времена, пре свега тренинга, да се тим укомпонује. Надам се да ћемо се добро припремити за наставак првенствене трке у којој желимо да се што више приближимо врху табеле, додаје наш саговорник и наводи да је почетак припрема за наставак првенства планиран око 20. јануара.

Иначе, ових дана је из клуба упућен позив дечацима који су заинтересовани за бављење футсалом да се пријаве у Школу футсала. Позив се односи на дечаке који су рођени 2003, 2004, 2005. и 2006. године. Како смо обавештени, са заинтересованим кандидатима радиће Димитрије Антић, тренер са вишегодишњим искуством у футсалу и у раду са млађим категоријама. У плану је формирање екипе од играча до 19 година и њено укључивање у систем такмичења.

Опширније информације о Школи футсала могу се добити на официјелном Фејсбук профилу или Инстаграму клуба.


Никола и Иван на селективном тренингу

Међу 32 играча из 12 клубова који су недавно у Нишу присуствовали селективном тренингу за футсал играче до 19 година, били су и Никола Стојановић и Иван Станковић, обојица футсалери Брђанке. Тренингом је руководио селектор футсал репрезентације за младе до 19 година Марко Гавриловић, заједно са тренером КМФ Пожаревац, Милошем Ђорђевићем и Павлом Павловићем, голманoм КМФ Калча.

Овом приликом договорено је да селектор Гавриловић одржи онлaјн предавање на тему „Основе одбране – индивидуална групна тактика”.


Фотографије: КМФ Брђанка

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + 4 =