Brđanka među najboljima u Srbiji

Uprkos kovidu 19, Planinarski savez Srbije je i ove godine organizovao tradicionalnu Treking ligu u kojoj su se takmičili i članovi i članice aleksinačkog Planinarsko-skijaškog kluba Brđanka.

Ženski tim je zauzeo 27. mesto, dok se u ukupnom plasmanu Brđanka plasirala šestu poziciju u konkurenciji 52 ekipe. Kada je reč o pojedincima, Nemanja Stošić, koji ima najbolji sveukupni pojedinačnirezultat, zauzeo je 24. mesto u konkurenciji 358 takmičara, a Lazar Momčilović se u dva kola našao na pobedničkom postolju. Tu su i Dejan Milovanović, koji je u ukupnom plasmanu 26, Saša Stevanovvić je 34, a Predrag Stanisavljević je zauzeo 74. Mesto.

− Naš tim je učestvovao u svim kolima Treking lige Srbije i postigao zaista zavidne rezultate − kaže za naš portal predsednik Brđanke, Nemanja Anđelković. − Ove sezone naši aduti bili su muški članovi tima koji su svojim plasmanom uticali na krajnji skor, ali da ne zaboravimo i ženski deo tima koji je i te kako doprineo ukupnom rezultatu. Čestititke su zaslužili svi članovi tima, a naredne godine se nadamo još boljim rezultatima − veli Anđelković.

Inače, učesnici Treking lige ove godine takmičili su se na sedam destinacija (Subotica, Sokobanja, Jastrebac, Čortanovci, Rajac, Zlakusa i Ovčar), a prvo mesto u ekipnom plasmanu izborio je tim Planinarskog kluba Železničar iz Inđije sa 2.614 bodova.

Fotografije: PSK Brđanka

Jedan komentar

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − three =