Браво, школарци: 12 пласмана на републичко!

У Нишу је јуче завршено регионално школско првенство у џудоу на коме су се такмичили и представници алексиначке општинеи остварили одличне резултате.

У категорији основаца прво место изборио је Вук Петровић („Вожд Карађорђе”, Алексинац), на друго место пласирали су се Лав Петровић и Петар Стоиљковић из исте школе, затим Лазар Русимовић и Ксенија Павловић („Ључе Николић”, Алексинац) и Петра Ристић („Десанка Максимовић”, Катун), док су трећу позицију изборили Софија Милошевић („Десанка Максимовић”, Катун), Вељко Манојловић („Стојан Живковић Столе” Трњане), Теодора Беговић („Вук Караџић”, Житковац) и Александар Максимовић („Љупче Николић”, Алексинац).

У конкуренцији средњошколаца освојена су два пласмана. Алексинчанин Лазар Станковић (Медицинска школа „Др Миленко Хаџић”, Ниш) освојио је прво место, док је Зоран Трајковић (Техничка школа „Прота Стеван Димитријевић”, Алексинац) био други.

Учесници регионалног школског првенства који су се пласирали од првог до трећег места, њих дванаесторо, стекли су право да учествују на државном првенству које ће бити одржано 5. и 6. маја у Београду.

Одлазак наших такмичара на регионално првенство организовао је Савез за школски спорт Алексинац у сарадњи са Џудо клубом „Алексинац”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × three =