Бесплатна ауто-седишта за малишане и у 2021. години

Малишани који су рођени ове године имају прилику да добију бесплатно ауто-седиште. Локални Савет за безбедност саобраћаја расписао је Јавни позив по коме је и овога пута услов је да је беба прворођена у породици, а предност ће имати родитељи близанаца, самохрани и незапослени.

Право да конкуришу имају родитељи чије је прво дете рођено у овој години, односно након 1. јануара 2021. године, а рок за подношење пријава на конкурс од 05. маја до 07. јуна.

Као и до сада, додатни критеријуми су пребивалиште најмање једног родитеља на територији општине Алексинац и поседовање путничког возила у власништву једног од родитеља и старатеља или сродника заједничког породичног домаћинства на истој адреси.

Образац пријаве моћи ће да се преузме на писарници општине Алексинац сваког радног дана у времену од 7 до 15 часова, а објављен је и на званичној интернет страници општине Алексинац.
Пријаве се могу доставити и поштом на адресу Општинска управа општине Алексинац, ул. Књаза Милоша 169, 18220. Алексинац, са назнаком „За доделу ауто-седишта за децу” или на писарници општине Алексинац.

Ова акција спроводи се више од три године, у циљу повећања безбедности деце у саобраћају која без адекватне опреме могу бити изложена великој опасности, а средства су обезбеђена од наплаћених казни за саобраћајне прекршаје на територији општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × four =