Безбедност деце и даље на првом месту

Савет за безбедност сабраћаја не путевима општине Алексинац ће и ове године наставити  са традицијом поделе дечијих ауто-седишта. На јучерашњој седници је одлучено да се распише Јавни позив за доделу ауто седишта у циљу унапређења безбедности саобраћаја  на путевима у овој години и он ће стартовати почетком наредног месеца, а трајаће 30 дана.

У наставку заседања Савета одлучено је да, на основу дописа Полицијске станице Алексинац за постављањем успоривача брзине у Вакупу, комисија изађе на терен и избодује оправданост постављања лежећег полицајца на том месту. Иста одлука је донешена и на захтев становника насеља Палилула за постављање два успоривача брзине.

Током јучерашње седнице био је занимљив и извештај о потенцијалним местима за паркирање у самом граду. Комисија је обишла ужу градску зону ради предлагања нових локација за паркирање које нису предвиђене постојећим пројектом. Према комисији, у граду има места за још преко 300  паркинг места, а пре него што се крене са њиховом изградњом свој суд мора да дају и надлежна одљења у општини.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × two =