Браво, момче: Филип други  у Гелзенкирхену!

На гренд слем турниру „Герман опен” у џиу-џици, који је од 30. септембра до 2. октобра одржан у Гелзенкирхену, у Немачкој, такмичар алексиначког Џудо и џиу-џицу клуба НиФ и члан репрезентације Србије Филип Трајковић освојио је сребрну медаљу.

Он се такмичио у конкуренцији такмичара до 94 килограма и изборио друго место, а  то је и једина медаља  за нашу земљу на овом престижном такмичењу, другом по важности и значају у Европи. На путу до финала Филип је забележио три победе – савладао је предстаника Данске, затим првака Африке из Демократске Републике Конго и такмичара из Аустрије, да би у финалу, после велике борбе, претрпео пораз од борца из Данске, Микелеа Каилова.

Овогодишњи „Герман опен” у Гелзенкирхену окупио је такмичаре у јуниорској и сениорској конкуренцији из 22 земље и са три континента – Европе, Азије и Африке.

Са Филипом је на турниру био и његов отац и тренер репрезентације Драган Трајковић коме свакако припадају заслуге за овај изузетан резултат.

Крајем овог и почетком наредног месеца,  Филип и његов старији брат Никола, иначе актуелни првак света са Светских игара у Америци, и њихов отац и тренер репрезентације Драган Трајковић, заједно са осталим члановима наше националне селекције, учествоваће на Светском пренству које ће се одржати у Абу Дабију, главном граду Уједињених Арапских Емирата.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + 15 =