„Михољски сусрети села” биће одржани и ове године

Након што је успешно спроведена у протекле три, становнике наше општине и ове године очекује манифестација под називом „Михољски сусрети села”.

Уговор о додели бесповратних средстава за спровођење ове манифестације потписан је јуче у Палати Србија у Београду са Министарством за бригу о селу и представницима локалне самоуправе. Испред Општине Алексинац, уговор је потписала координаторка пројекта Гордана Миловановић, а реализатора пројекта, Центар за културу и уметност Алексинац, представљала је организаторка програма Лидија Ракоњац.

− Ове године Министарство је, као и ранијих година, доделило средства у вредности од 500.000 динара којим се финансира један део те манифестације, други део финансира локална самоуправа. Има малих промена, а то је да ове године одлазимо тамо одакле нам и долазе учесници, тачније они се између себе такмиче. Једни код других долазе у села. То су наши КУД-ови, наше драге жене из различитих удружења и ове године додељујемо најбољима и у једној и у другој категорији, прво, друго и треће место − појаснила је Лидија Ракоњац.

Иначе, ова манифестација обухвата активности у којима учествује становништво села, а циљ ове манифестације је богаћење друштвеног и спортског живота становника у селима, неговање традиционалног начина живота и културно-историјског наслеђа. Како кажу организатори, први сусрети у оквиру ове манифестације биће одржани крајем лета.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − 2 =