Боље спречити него лечити

ТОЦ – Асоцијација за развој одрживих заједница Зајечар у сарадњи са Црвеним крстом из Алексинца и уз подршку Светске здравствене организације ради на промоцији вакцинације против ковид-19 односно нове, бустер дозе, унапређене дозе. Ова акција, која је одржана данас и у Алексинцу, намењена је старијим од 60 и свим хроничним болесницима, али и свим другим заинтересованим да се вакцинишу против короне. У склопу акције вршена је подела промотивног материјала и информисање грађана.

− Ми смо данас имали у току акције пуно заинтересованих Алексинчана. Нису сви за и нису сви против и тако је свуда где год да смо радили у свих 7 градова поред Алексинца. Као и за прве две, три дозе, неко је за, неко је против. Ми смо ту да људе који можда нису сигурни зашто да приме вакцину, да им објаснимо, конкретно наши теренски радници овде у Алексинцу, али и у другим градовима, објасне које су то добробити вакцинације и како нас вакцина штити. Нисмо ту да никог убеђујемо, никога на силу терамо него, једноставно, да радимо на превенцији, јер је као што су нам увек причали боље спречити него лечити − рекла је Дуња Марушић испред ТОЦ-Асоцијација за развој одрживих заједница Зајечар.

Иначе, ТОЦ ради превенцију не само када је у питању корона и промоција сада вакцине са СЗО против ковид-19, баве се унапређењем јавног здравља у Тимочкој крајни и на нивоу целе Србије тако да су се зато укључили и желе да укључе и друге партнере попут Црвеног крста из Алексинца да ова прича дође до што већег броја људи, да се што више људи информише и заштити.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × two =