Почела пријава на еАграр: Привремено ПССС отвара канцеларију у Алексинцу

Сви пољопривредни произвођачи, који су изели свој еИД број, могу од данас да ажурирају податке и обнове статус својих пољопривредних газдинстава у електронском регистру пољопривредних газдинстава (еРПГ), што је наредни корак за коришћење система еАграр.

За информације и помоћ у обнови регистрације пољопривредног газдинства, пољопривредни произвођачи могу се обратити саветодавцима ПССС Ниш, или да на сајту Министарства пољопривреде погледате упутство.

Пољопривредници могу да затраже и лично стручну помоћ од представника ПССС Ниш. Како нам је саопштено у алексиначкој локалној самоуправи Пољопривредна саветодавна и стручна служба Ниш од сутра ће у Дому културе у Алексинцу имати привремено канцеларију у коме ће пружати стручне и практичне савете поводом регистрације преко еРПГ-а.

Обнова регистрације пољопривредних газдинстава у 2023. години је обавезна и предуслов је за остваривање права на субвенције у 2023. години. На сајту еАграр, стоји да је рок за обнову регистрације пољопривредних газдинстава 31. март 2023. године. Ако се не обнови регистрација до тада, газдинство губи активни статус и неће имати право на субвенције.

Из ресорног министарства позивају пољопривреднике, који до сада то нису учинили, да преузму параметре за свој еИД број и да провере и ажурирају податке о животињама у централном регистру Управе за ветерину.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 2 =