Богатим програмом ПУ „Ланеˮ обележило свој Дан и славу

Предшколска установа „Ланеˮ у Алексинцу је данас низом догађаја обележила Дан и славу установе, а уједно прославила 46. годишњицу свог постојања.

Најпре је на Градском стадиону одржан слет васпитних група под називом „Ово је Србијаˮ. Уз креативну дечју игру, пажњу великог броја присутних на трибини привукли су маштовито дизајнирани костими, међу којима се највише издваја одећа у виду народне ношње.

− Данас је учествовало око 450 деце и било је пуно родитеља и других гостију и са стране и из других предшколских установа. Све је протекло у најбољем могућем реду, време нас је послужило и надамо се да ћемо и у наредним годинама на овакав начин обележавати овај дан − рекла је Виолета Поповић, директорка ове Установе.

У подне у централном објекту Установе организовано је свечано сечење славског колача, колачар је била запослена у „Ланетуˮ Светлана Банковић, која је ову дужност за следећу годину предала колегиници Марији Миладиновић. 

Пре тога, малишани ове установе и њихове васпитачице присутнима су извели играни програм на тему значаја данашњег дана и о личностима, којима је он посвећен. Директорка ове установе Виолета Поповић се захвалила установама и појединцима који су у протеклих годину дана допринели успешном раду Установе.

Када је реч о историјату Предшколске установе „Ланеˮ, она је почела са радом  1. септембра 1978. године, у објектима у Буцековој и у Мишићевој улици. Од 1980. године, забавишне групе, које су постојале на територији општине и припадале школама, припајају се Дечјој установи „Ланеˮ.

− Предшклска установа ове године има 50 група, у 25 објеката смо распоређени. План нам је да се ширимо, да ширимо наше капацитете, да отварамо нове групе и надамо се да ћемо то успети у неком наредном периоду − додала је директорка Поповић.

Иначе, предшколство у Алексинцу има дугу традицију. Прво државно дечје забавиште са радом је почело 1. фебруара 1932. године, при тадашњој Државној народној школи. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × two =