Библиотека пригодно обележила своју славу

Сечењем славског колача у матичној згради у Алексинцу Библиотека „Вук Караџић” обележила је данас своју славу Светог Ћирила и Методија. Овогодишњи домаћин славе била је Соња Симић, а колачарство је преузео њен колега Синиша Голубовић. Обред резања славског колача служило је свештенство алексиначке цркве.

Пре самог приступања сечењу колача присутне је здравицом поздравио Лука Дојчиновић из Житковца, а поздравном речју присутнима се обратио директор Војкан Поповић.

− Током године имамо сарадњу са свима вама, локална самоуправа и ви директори помажете нам у том раду. Ја се надам да ћемо и у идућим годинама наставити тај рад – закључио је директор Поповић и захвалио се песнику Власти Н. Ценићу и професору Зорану Илићу на дугогодишњој успешној сарадњи.

Обележавању славе присуствовали су представници локалне самоуправе на челу са председником општине Далибором Радичевићем, директори јавних установа, као и други гости.

Овом приликом у Галерији 2 Дома културе отворена је и изложба „Апстрактно у калиграфији” Зорана Ж. Илића. У отварању изложбе учествовали су ученици Алексиначке гимназије и песник на дијалекту Власта Н. Ценић, а музичком нотом овај догађај увеличали су Немања Стојадиновић на фрули и Братислав Младеновић на клавиру. Зоран Ж. Илић, примењени уметник из Јагодине, извео је и својеврсни перформанс како настаје једно ликовно дело.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + 1 =