Богатим програмом обележен Дан школе

Основна школа „Вожд Карађорђе” у суботу је обележила Дан школе и свеца заштитника Светог Алимпија Столпника. У Малој сали школе приређен је чин сечења славског колача уз присуство алексиначког свештенства и гостију.

Обележавање Дана школе настављено је у Дому културе, где су пред пуном салом ученици ове осмолетке извели пригодан програм посвећен бајкама, али у модерној интерпретацији. Пре самог почетка присутне је поздравила директорка Маја Радоман Цветићанин која је овом приликом поделила захвалнице заслужним сарадницима.

− Правило је неко да директор обично на Дану школе каже какви су били резултати, која смо такмичења освојили, где смо све наступали, какве смо победе извојевали. Мисилм да су најважније људске победе. Сваког дана, свако од нас је побеђивао тако што није имао трему када га је наставник прозивао, тако што је загрлио учитељицу, срећан што се вратила са боловања, тако што смо подржали колеге који су имали проблеме, а вратили се у колектив, дочекали нове младе колеге које треба увести у посао, дочекали прваке и патили за четвртацима који су прешли у пети, дочекивали нове ученике, испраћали старе, радовали се када их сретнемо. Дакле, нису такмичења победе. Победе су у сваком од нас, а ми се трудимо да ту малу кућу, малу породицу коју носимо у срцу негујемо и да сви заједно будемо једна велика бајка којој ће деца увек да се радо враћају и буду срећни што су део велике Вождове породице – поручила је овом приликом директорка Цветићанин.

Овим програмом завршена је Вождова недеља, петодневни програм Основне школе „Вожд Карађорђе” којом се обележава Дан школе и слава Свети Алимпије Столпник. У претходним данима школа је организовала Омладинску фото-изложбу, природњачки и спортски дан, модну ревију, као и креативну радионицу израде славског колача.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × three =