Биоскоп ЦКУ: Ове недеље на репертоару

На биоскопском програму Центра за културу и уметност Алексинац овог петка и суботе, тачније 18. и 19. новембра, наћи ће се два филма. Као и обично један намењен млађој, а други нешто старијој публици. У питању су руски цртани филм „Дечак делфин” који ће бити приказиван у термину од 16 сати и најновије домаће филмско остварење „Вера”, који ће бити приказиван у терминима од 18 и 20 сати и 30 минута.

Након пада авиона у море, делфин Данило спасава малог дечака из побеснелих таласа. Од тада, њих двојица безбрижно одрастају заједно у чаробним морским дубинама, све док једног дана мир њиховог радносног малог света не уништи зла хоботница. Он протерује дечака на копно, где ће морати да научи да живи међу људима и схвати тајну свог порекла. Нови пријатељ, добродушни капетан и делфин Данило помоћи ће дечаку да се носи са свим недаћама ‒ било на дну мора или на мистериозним далеким острвима. На том путу, очекују их фантастичне авантуре.

Филм је синхронизован на српски језик.

Филм „Вера”, у режији Недељка Ковачића, је инспирисан истинитом причом о Вери Пешић, шпијунки из времена Другог светског рата, коју су неки називали „српска Мата Хари”. У лавиринту шпијунских игара на Балкану, од Беча до Цариграда, Вера Пешић опстаје међу југословенским, немачким и британским шпијунима с двоструким и троструким агендама, сам, без идеологије, али одлучна да се бори и преживи.

У улози Вере наћи ће се Јована Стоиљковић, а поред ње у филму наћи ће се и Петар Зекавица, Никола Којо, Бојан Жировић, Александар Срећковић – Кубура, Виктор Савић, Анита Манчић, Тихомир Станић, Вук Костић и други.


Р Е П Е Р Т О А Р:

Петак − 18. новембар:

16 сати – Дечак делфин
18 сати – Вера
20 сати и 30 минута – Вера

Субота – 19. новембар:

16 сати – Дечак делфин
18 сати – Вера
20 сати и 30 минута – Вера

Цена појединачне улазнице износи 350 динара.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + 7 =