Биће новчаних средстава за све

Након завршеног Јавног позива за доделу бесповратних средстава домаћинствима за енергетску санацију породичних кућа и станова на територији општине Алексинац у овој години пре десет дана, данас је објављена прелиминарна листа крајњих корисника.

По овом Јавном позиву пристигло је 40 пријава, а од тог броја само једна није разматрана, тако да ће 39 корисника добити средства за енергетску санацију, односно за замену спољних прозора и врата, затим за набавку и инсталацију котлова на природни гас, котлова на биомасу или замену постојећег грејача простора ефикаснијим. Овим Јавним позивом обухваћена је била и замена постојеће или уградња нове цевне мреже, грејних тела-радијатора и пратећег прибора, као и набавка и уградњa топлотних пумпи и пратеће инсталације.

Висина појединачних субвенционисаних средстава је ограничена, а учешће заинтересованих грађана је најчешће 50 одсто од вредности инвестиције. 

Прелиминарна листу крајњих корисника за све мере енергетске ефикасности из Јавног позива објављена је на огласној табли Општинске управе општине Алексинац и званичној интернет презентацији општине и учесници по Јавном позиву имају право приговора Комисији у наредних осам дана од дана.

На основу ове прелиминарне листе, коначна одлука биће донета после теренског обиласка пријављених домаћинстава, а који је планиран након истека рока жалбе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 4 =