Важно за грађане: Јавни увид у Измене и допуне генералног плана

Општинска управа општине Алексинац – Одељење за урбанизам и имовинско правне послове, Одсек за урбанизам, саобраћај, стамбено-комуналну делатност и заштиту животне средине спроводи Јавни увид по скраћеном поступку од 15 дана у Измене и допуне плана генералне регулације. Овај скраћени јавни увид обавиће се у периоду од 22септембра до 6октобра ове године, када је и последњи дан за подношење примедби.

Нацрт Измена и допуна плана детаљне регулације ће бити изложен у холу зграде Општинске управе, а информације о овом документу се могу добити у канцеларији број 18, у времену од 8 до 12 часова. Како је саопштено из Општинске управе, измене се односе само на текстуални део плана у делу Правила изградње површина и објеката осталих намена, правила изградње производних делатности.

Завршна Јавна презентација плана одржаће се у скупштинској сали Oпштине Алексинац, Књаза Милоша 169, 27септембра 2022. године, са почетком у 1часова. У току поновљеног јавног увида, сва физичка и правна лица могу поднети примедбе у вези са Нацртом плана у писаном облику и исте могу образложити пред Комисијом за планове Скупштине општине Алексинац.

 

Заинтересована лица могу, током увида, своје примедбе на планирана решења, у писаном облику, да доставе Одељењу за урбанизам и имовинско правне послове, Одсеку за урбанизам, саобраћај, стамбено-комуналну делатност и заштиту животне средине преко писарнице, као што смо већ напоменули, најкасније до 6октобра 2022. године.

Јавна седница Комисије за планове одржаће се дана 07.10.2022.године.

У току поновљеног јавног увида, Нацрт плана биће изложен и на сајту Општине Алексинац.

Насловна фотографија: Илустрација (извор: Општина Алексинац).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − nineteen =