И то се десило, број оболелих радним даном једноцифрен

Епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац је све повољнија. Након дужег времена број новооболелих у радном дану је једноцифрен. Раније је једноцифрен број оболелих био само у данима викенда, обично недељом. Јуче, у алексиначким здравственим установама тестирано је 100 пацијената и код њих петоро је пронађено присуство корона вируса.

И сам почетак седмице је био обећавајући. У понедељак је број новозаражених пао испод двадесет особа. Од анализираних 99 узорака позитивно је било 14 пацијената. Прошла седмица је већ наговестила да је ковид-19 све мање присутан међу становницима наше општине, или је он лакшег облика па се многи и не обраћају лекару. Број заражених на дневном нивоу је пао испод 20, а број тестираних мањи је од 100 лица.

За тих седам дана је било 124 новооболелих или просечно дневно нешто мање од 18 особа. Тада је тестирано 685 пацијената или око 98 дневно.Упоређења ради, почетком септембра просечно дневно је било око 30 оболелих, а у летњем периоду он се кретао и преко 40 особа.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 9 =