Savet za saobraćaj

Bezbednost dece dominantna tema današnjeg zasedanja Saveta

Prihvatanjem zahteva Osnovne škole „Vuk Karadžić” iz Žitkovca za uređenjem preostalog dela zone škole počelo je današnje zasedanje Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac. U nastavku zasedanja Savet je odlučio da se u Žitkovcu zamene dotrajali saobraćajni znakovi, a na zahtev tamošnje Mesne zajednice da se na raskrsnici ulica Ratka Jovića i Dragoljuba Avramovića postavi ogledalo donet je zaključak da na teren izađe komisija koja će proceniti opravdanost zahteva.

Nakon današnjeg zasedanja, Mesna zajednica Stublina dobiće novi znak sa nazivom naselja na ulazu u selo, a kada je reč o zahtevu roditelja da se postave tri usporivača brzine (ležeći policajci) oko Osnovne škole „Ljupče Nikolić” u Aleksincu, on je delimično rešen. Usporivač brzine u ulici Lele Popović je predviđen po projektu i čeka se saglasnost resornog ministarstva, tako da je njegovo postavljanje izvesno kroz petnaestak dana, dok postavljanje jednog ležećeg policajca u ulici Tihomira Đorđevića nije po projektu i nema osnova. Međutim, kako je taj deo nebezbedan za kretanje učenika, komisija će izaći na teren i dati mišljenje da li treba dopuniti postojeći projekat.

Nakon dnevnog reda, članovi Saveta su pod tačkom razno odlučili da pokrenu Javnu nabavku za bicikle i fluorescentne prsluke, kako bi mogli da ih podele od 1. septembra, kada mališani pođu u školu i Savet krene sa svojim redovnim aktivnostima.

Na kraju je doneta odluka o terminu uručenja dvadesetak dečijih auto-sedišta roditljima. Podela će biti upriličena sredinom naredne sedmice, dok će obuka o postavljanju istih biti naknadno organizovana.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four + 20 =