Без аутомобила на прославу матурске вечери

„На матуру без аутомобилаˮ назив је предавања које је данас одржано у мултимедијалној сали Алексиначке гимназије и Техничкој школи „Прота Стеван Димитријевићˮ. Ово предавање спроводи Савет за безбедност општине Алексинац под покровитељством Агенције за безбедност саобраћаја.

О превенцији конзумирања алкохола и управљања возилом у алкохолисаном стању током матурске вечери и уопштено у саобраћају говорио је лиценцирани предавач Агенције за безбедност саобраћаја Душан Радосављевић, професор високе техничке школе у Нишу.

‒ Заједно са Саветом за безбедност општине Алексинац, традиционално већ у мају, имамо предавања у средњим школама. Циљна група су нам матуранти. Тема је ‘Идемо на матуру без аутомобила’ или уколико иду својим аутомобилом да не конзумирају алкохол. Предавање је посвећено ученицима треће и четврте године, јер они сада први пут седају за волан, односно похађају обуку или су већ положили возачки испит ‒ рекао је Радосављевић.

Матуранти алексиначких средњих школа упозали су се са последицама које могу да проузрокују вожња у алкохолисаном стању или вожња без везаног појаса. У практичном делу овог предавања представљене су наочаре које симулирају разне степене пијанства, недостатак сна, умор и вожњу под дејством наркотика, а направљен је и „полигонˮ по коме су ученици ишли користећи неке од модела наочара.

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × two =