Бесплатна провера здравља

У организацији ординације Натус Е&С , у петак 19. апрла у просторијама месне заједнице Тешица, од 9 до 11.30 часова, биће спроведени бесплатни превентивни прегледи, а у циљу контроле здравља и превенције најчешћих кардио васкуларних болести уз едукацију и саветовање становништва.

− Ми смо одлучили да кренемо у ту акцију из разлога што много људи не зна да су и шећер и повишен крвни притисак такозване тихе убице, то јест обољења и поремећаји који не дају никакве симптоме. Значи, људи живе фактички са тим поремећајима, да у једном моменту долази до веома тешких обољења као што су инфаркт, шлог, гангрена и остале болести кардиоваскуларног система − каже др Биљана Ђокић.

Овом приликом биће мерен ниво шећера у крви, крвни притисак и ниво кисеоника у крви, а организатори се надају да ће се доста људи одазвати акцији.

У ординацији Натус Е&С планирају да сличне акције одрже и у селима која би могла да обухвате становништво са подручја где се иначе не зна много о овим болестима и где се често греши у исхрани и у стиловима живота. Њихови планови су да прво посете Гредетин, а затим и месну заједницу у Грејачу.

Насловна фотографија: Илустрација (извор: Гугл претрага).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 5 =