Сутра финале Купа ФСО и Првенство школараца Централне Србије у џудоу

У жижи интересовања љубитеља спорта у Алексинцу сутра ће бити два спортска догађаја – финални сусрет Купа ФСО и Првенство ученика основних и средњих школа Централне Србије у џудоу.

Финале Купа Фудбалског савеза општине Алексинац, у коме ће одмерити снаге ОФК Напредак 1929 и Рудар 2016 са Алексиначког Рудника, одиграће се сутра на Градском стадиону у Алексинцу.

Већ по традицији, победнику ће бити додељен пехар, играчи победничке екипе добиће златне медаље, а чланови екипе која буде поражена биће награђени сребрним одличјима. Награде су припремљене и за најбољег играча и најбољег голмана, као и за екипу која се истакне у фер-плеју.

Утакмица, која почиње у 15 сати и 30 минута, има хуманитарни карактер, па ће на улазу у стадион бити постављене кутије за добровољни прилог.


У граду на Моравици сутра се одржава још један важан спортски догађај. Реч је о Школском првенству Централне Србије у џудоу које ће у Хали спортова бити отворено у 10 сати и 30 минута. На такмичењу ће учествовати ученици и ученице основних и средњих школа. За надметање се пријавило око 700 младих џудиста из 176 школа.

Фотографија преузета са званичног сајта Џудо савеза Србије.

По четири најбоље пласирана такмичара у свакој тежинској категорији, а ради се ђацима од петог до осмог разреда основне и првог до четвртог разреда средње школе стичу право учешћа на Школској олимпијади, 29. маја у Новом Саду.

Организатори Школског првенства су Џудо савез Централне Србије и Џудо клуб „Алексинац” у сарадњи са овдашњим Савезом за школски спорт.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + 17 =