Све је спремно за овогодишње „Читалиће”

Годинама уназад последњи викенд у мају, у Календару културе Србије, резервисан је за Читалиће, па ће ове године, у петак 24. и суботу 25. маја Алексинац бити домаћин Међународне смотре читалаштва „Читалићи 2024ˮ.

То је завршница свих пројектних активности у овој школској години, али и тренутак када се вићина школских тимова сретне, а награђена деца друже са песницима у земљи Читалића.

Maja Radoman Cvetićanin‒ Сви смо узбуђени због тога што овде заокружујемо више од деценијског постојања, пошто су нас корона и она стравична прошлогодишња дешавања спречила у правом слављу, негде смо одлучили да то буде ове године, да направимо пресек, да видимо где се налазимо, како ћемо даље и баш због тога очекујемо велики број писаца. Практично сви сарадници Читалића биће са нама и велики број деце, наставника, гостију на конференцији, тако да је занимљив програм и ја позивам све наше суграђане да са дечицом буду са нама ‒ најавила је Маја Радоман Цветићанин, аутор Читалића.

Према најави, поред већ устаљених активности Читалића, у петак од 16 часова ће бити одиграна представа „Заљубљени витез”, а потом одржан концерт Наставничког хора „Распевана просвета” и бенда „Црни Ђорђе” Основне школе „Вожд Карађорђе”, док ће у суботу бити уприличен Читалачки вашар од 10 сати.

Сва дешавања се одржавају у Основној школи „Вожд Карађорђе”. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − four =