Ауто-седишта на поклон, за безбеднију вожњу малишана

У Великој сали Дома културе данас је уприличена подела ауто-седишта родитељима који су остварили право по Јавном позиву који је раније расписан.

Пре самог чина уручења ауто-седишта за децу, предавачи из Агенције за безбедност саобраћаја одржали су тридесетоминутно предавање о важности поседовања седишта за децу, правилном постављању и коришћењу, како би се смањила могућност повређивања деце у саобраћају приликом судара и других ситуација праћено практичним приказом како причврстити и користити дечије седиште у аутомобилу.

Након предавања, присутним родитељима ауто-седишта уручили су Далибор Радичевић, председник општине Алексинац, Маријана Радивојевић, заменик председника општине и Дејан Милошевић, начелник општинске управе.

− Циљ данашње акције, а и свега овога што радимо јесте превасходно безбедност деце. Сви смо ми родитељи и сви ми знамо колико бринемо о својој деци, али морамо да водимо рачуна да бринемо и о деци других родитеља − поручио је Далибор Радичевић.

Овом приликом подељено је 79 седишта, која је као и до сада обезбедио Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац, у циљу унапређења безбедности деце на путевима наше општине.

Нови Јавни позив за доделу ауто-седишта за децу отворен је данас, па све до 31. октобра, када ће родитељи моћи да се пријаве за бесплатно ауто-седиште за дете рођено у овој години. Услови конкурса су исти као и ранијих година.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × five =