Завршен такмичарски део Михољских сусрета

Хол Дома културе у Алексинцу никада није био пинији ручних радова и домаћих ђаконија него у петак, на пето такмичарско вече Михољских сусрета села.

Иако је планирано да последње такмичарско вече буде одржано у Гредетину, у порти тамошње цркве, из техничких разлога није могло тамо да се одржи, па је Месна заједница Гредетин чланове Културно-уметничког друштва „Бисер” из Дражевца и Удружење грађана „Радиност” дочекала у Алексинцу.

Када је реч о програму, он је и овог пута почео здравицом коју је говорио Младен Вујановић. Након здравице уследила је игра, па је публика прво могла да види изворне игре из Црне Траве, а на крају програма и игре из околине Ниша.

За песму током ове вечери била је задужена Наташа Николић, док су на инструментима наступили, прво на труби Младен Вујановић, а потом на хармоници Дејан Голубовић.

Овом приликом приказан је народни обичај  „Враголасте девојке”.

Након ове последње такмичарске вечери заседао је жири, а шта је одлучио и које је тачке оценио као најбоље видеће се на завршној вечери Михољских сусрета села која ће бити највероватније крајем октобра или почетком новембра месеца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × five =