Апелациони суд: Оцу потврђена оптужница за убиство, син ослобођен

Апелациони суд у Нишу је одбио као неосноване жалбе браниоца окривљеног и Вишег јавног тужиоца у Нишу и потврдио решење Вишег суда у Нишу, којим је потврђена оптужница против окривљеног Горана Џонића из села Моравац, због кривичних дела тешко убиство и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, стоји у обавештењу овог правосудног органа достављеног нашој редакцији.

Истим решењем, потврђено је обустављање кривичног поступка против окривљеног Стефана Џонића из села Моравац, због кривичних дела, тешко убиство у помагању и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Горан Џонић и његов син Стефан осумњичени су за наводно брутално убиство алексиначке породице Ђокић. Виши суд је оптужницу против Горана Џонића потврдио прошле године, 28. децембра, али се на њу жалио Џонићев бранилац. Више јавно тужилаштво се пак жалило Апелационом суду због одлуке Вишег суда да се обустави кривични поступак против Стефана Џонића.

Трочлана породица Ђокић, отац, жена и кћерка, нестала је у ноћи између 26. и 27. септембра претпрошле године током повратка из Моравца, где су боравили код Горанове мајке. Њихово спаљено возило пронађено је у атару села Доња Трнава 2. октобра 2021. године, а истог дана на обали Мораве у атару Моравца и њихова угљенисана тела.

Након што је Апелациони суд потврдио оптужницу, биће заказано припремно рочиште, а затим и главни претрес. Више јавно тужилаштво је у оптужници за Џонића затражило доживотну робију.

Извор насловне фотографије: Апелациони суд у Нишу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 9 =