Поклон пакетићи за малишане у Дому „Христина Маркишић”

Деда Мраз ни овог пута није изневерио штићенике Дома за децу и омладину без родитељског старања „Христина Маркишић” и њихове другове из дневног боравка, који за своје активности користе просторије ове установе.

Деда Мраз, у пратњи вилењака и представника алексиначке локалне самоуправе, која је обезбедила новогодишње пакетиће, и традиционално, слаткише у виду торти, данас је посетио ову установу и поделио 23 новогодишња пакетића. Поклоне је добило триенаесторо деце са сметњама у развоју, која су смештена у Дому, као и десет малишана са сметњама у развоју, који су у организацији Удружења „Једнаки у различитости” у дневном боравку ове установе.

– Ово је већ традиционална акција коју Општина Алексинац организује дужи низ година, да уочи православне и српске Нове године посетимо Дом „Христина Маркишић”. Укупно имамо 23 деце овде, ред је да и они за Нову годину добију пакетиће, да их посети Деда Мраз, пошто су били добри ове године – казао је Далибор Радичевић, председник општине Алексинац, који је очито био задовољан тиме што је ова акција изазвала одушевљење међу присутним малишанима.

У саставу општинске делегације била је и заменица председника општине Маријана Радивојевић, која је овом приликом разговарала са децом и запосленима о темама које их интересују. Данашња додела пакетића је само круна успешног новогодишшњег даривања наших најмлађих суграђана које је Општина Алексинац организовала преко Канцеларије за младе, током децембра, у оквиру акције „Деда Мразово поштанско сандуче”.

– Ово је акција која се спроводи већ трећу годину заредом. По информацијама које имам од Канцеларије за младе општине Алексинац, преко 2000 деце је добило пакетиће. Мислим да је из Буџета издвојено око два милиона динара – одговорио је Радичевић, на питање представника медија колико је пакетића локална самоуправа исфинансирала ове године.

Он је најавио да ће и ове године бити издвојена средства за поменуту акцију, која се показала као веома интересанта и подстицајна за грађане и малишане.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 2 =