Андрeј Шепетковски сутра пред „домаћом” публиком

Културни програм Центра за културу и уметност наставља се сутра, када ће у Великој сали од 20 сати бити одиграна представа „Коштанин твист”, Позоришта „Славија” из Београда.

Представу „Коштанин твист”, по мотивима драме Лица Хибнера „Грета, страна 89”, изнеће глумци Драгана Дабовић и Андрија Шепетковски, који потписује адаптацију и режију овог комада.

− У свакој сцени ове динамичне представе, публика присуствује отвореној проби ‘Kоштане’ и различитим режијама једне те исте сцене из чувене драме. Само се актери на тој проби мењају. Глумци представе ‘Kоштанин твист’ (Драгана Дабовић и Андреј Шепетковски) тумаче више ликова, тачније типова ‘редитеља’, ‘глумица’, ‘глумаца’, ‘драматурга’, ‘декоратера’… свих оних који свако позориште чине живим – стоји у сижеу ове представе.

Сваки од редитеља види ,,Kоштану” и сцену коју режира на посебан начин, својствен његовом сензибилитету, животном искуству и таленту. Свака глумица која игра ту сцену доживљава је другачије, својствено њеном дару, искуству и амбицијама. А судар тих стремљења и карактера редитеља и глумаца, у позоришту тако често неспојивих, доводи до урнебесних ситуација, повишених емоција и жестоких сукоба.

Цена појединачне улазнице за ову представу је 300 динара.

Извор насловне фотографије: Позориште ,,Славија” 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − 1 =