Анастасија и Светолик прваци Округа

У Основној школи „Иван Горан Ковачић” у Нишкој Бањи одржано je окружно такмичење основаца у шаху, на коме су учествовали и представници школа са подручја алексиначке општине који су ово право изборили на недавно одржаном општинском надметању.

Анастасија Војиновић, ученица Основне школе „Љупче Николић” у Алексинцу, освојила је прво место у конкуренцији ученика седмог разреда, док је њен школски друг Илија Игњатовић у истој конкуренцији био трећи.

Ђаци ове школе остварили су још пет пласмана. Међу ученицима првог разреда Павле Петровић се пласирао на треће место, а у конкуренцији ђака другог разреда Тихана Стевановићи Константин Петровић су били други. Када је реч о такмичарима из четртог разреда, Теодора Стошић се пласирала на треће место, док је Светолик Јозић био најбољи у конкуренцији дечака из петог разреда.

У истој конкуренцији Даница Миладиновић из алексиначке школе „Вожд Карађорђе” освојила је треће место. Исти пласман, али у конкуренцији ученица шестог разреда, остварила је Уна Гњатовић из школе „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника.

Ових деветоро ђака пласирали су се за републичко надметање које ће бити одржано 9. априла.

‒ Можемо бити задовољни постигнутим резултатима, с обзиром на то да никада до сада већи број основаца није изборио право да учествује на републичком такмичењу у шаху ‒ казао је за наш портал председник Шаховског клуба „Лав”, Ненад Ранђеловић.

Одлазак ученика на окружно такмичење организовао је Шаховскиклуб „Лав” у сарадњи са овдашњим Савезом за школски спорт.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × one =