Светски документарци у Дому културе

Алексинац је један од градова у којима се у оквиру акције децентрализације културе бесплатно приказују филмови који су као најбољи изабрани на прошлогодишњем  Филмском фестивалу „Слободна зонаˮ, који је одржан у Београду, Новом Саду и Нишу.

Данашњим приказивањем документарног филма „Забави је дошао крај” у сали Дома културе отворена су врата биоскопа за љубитеље филма оваквог жанра. Од 14 часова одржана је пројекција играног филма под називом „Мој тата хот дог” који је намењен млађој публици.

Следеће недеље, у уторак, 19. априла на програму су документарни филмови „Ја сам Грета” и Фејт и Бранко”, а у среду 20. априла биће приказан документарац „Најлепши дечак на свету”. И ови филмови се приказују у дневном термину.

Слободна зона је нетакмичарски фестивал на коме се приказују социолошки и политички ангажовани документарни и играни филмови. Циљ овог програма је бављење актуелним друштвеним и политичким темама из целог света. Филмови Слободне зоне нуде сасвим другачије виђење света, далеко од холивудског спектакла и поједностављивања најдоступнијих медија.

Пројекције филмова у Алексинцу организује Центар за културу и уметност.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 9 =