АМХ „Шуматовац”: Концерт у Алексинцу, а потом гостовање у Неготину

Алексиначки мешовити хор „Шуматовац” ће заједно са певачким удружењем „Певница” одржати заједнички концерт у оквиру овогодишњег програма манифестације „Културно лето”. Вече хорске музике биће одржано сутра, у суботу 26. августа, на добро познатом месту Платоу испред Библиотеке са почетком у 20 часова.

− Изводићемо део нашег стандардног програма, народних композиција, али ће бити и ренесансне композиције и део програма који ћемо припремати за Мокрањчеве дане – открила нам је Слађана Марковић, чланица ове певачке дружине.

Од 9. до 15. септембра 2023. године у Неготину, родном месту најзначајнијег српског композитора Стевана Стојановића Мокрањца организује се фестивал „Мокрањчеви дани”. Ова манифестација има за циљ да негује и сачува ауторову заоставштину и да сваке године уступи простор највећим и најзначајнијим хорским ансамблима, појединцима, солистима, камерним и оркестарским ансамблима. Учешће на овом фестивалу узеће управо и Алексиначки мешовити хор „Шуматовац”.

− Поносни смо што смо на основу нашег квалитета уврштени у програм „Мокрањчевих дана”. По други пут Алексиначки мешовити хор „Шуматовац” има привилегију да буде учесник ове најзначајније хорске и музичке манифестације у Србији. То је својеврстан празник музике који се одржава сваког септембра у Неготину у спомен нашем најзначајнијем композитору Стевану Стојановићу Мокрањцу – поручила је Марковић.

Организатор Културног лета је Градско позориште Театар 91 које ради под окриљем Центра за културу и уметност Алексинац, а покровитељ ове манифестације је Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × five =