Алиса по трећи пут у Алексинцу

У великој сали Дома културе у петак је, у оквиру АЛЕФ-а, одигран мјузикл „Kiss”, позоришне трупе „Alice in WonderBand” из Новог Сада.

„Alice in WonderBand” је настао 1998. године на Фрушкој гори. Једини у овом делу Европе бави се врло специфичном врстом сценске уметности – спојем музике, позоришта, плеса и акробатике кроз посебну вештину телесних перкусија. Чине је музичари Ана Врбашки и Марко Дињашки, који су већ 22 године партнери како на сцени тако и у животу, што даје нову димензију њиховом присуству и односу на сцени.

 

На репертоару мјузикла „Kiss” биле су познате песме домаћих и страних музичара, те су се могле чути нумере „Људи није фер” и „Даире” крагујевачке рок групе Смак, „Blackbird” Битлса и „Kiss” Принца, али и обраде етно песама попут „Запевала сојка птица” и „Јовано Јованке”.

Иако је било краћих прекида у снабдевању струјом пре почетка концерта и тонске пробе, добре енергије на сцени није изостало. Изостали су гледаоци, било их је свега двадесетак, али ни то није омело ове уметнике да направе добру интеракцију са њима и заслуже аплаузе током својих тачака.

Да ли је мали број људи у публици одраз тренутне ситуације са корона вирусом или пак незаинтересованост за овакве културне садржаје, време ће показати.

Део атомсфере са овог концерта преносимо вам кроз кадрове које смо забележили.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 5 =