Etno hrana

Алексинчанке и Корманке осветлале образ

Торта са пасуљем и дуњом, трљеница од суве барене паприке и празилука, червиш, пита са суканим корама од плавог патлиџана, ванилице, салчићи… то су само неке од ђаконија које су биле изложене на 14. Сусретима етно удружења и асоцијација Србије, одржаним током викенда у Књажевцу, а на којима су учествовале и чланице Етно удружења „Корман” из Кормана и Удружења грађана „Радиност” из Алексинца.

У веома јакој конкуренцији, Џемина Николић из Кормана освојила је друго место за вежени обредни пешкир, а у истој дисциплини али у категорији деце, трећу награду освојила је Сара Јовановић. Корманке су освојиле и другу награду за уређење штанда.

Etno udruzenje Korman
Етно удружење Корман

Одличне резултате постигле су и чланице Удружења грађана „Радиност”. Тако је Слободанка Ђорђевић, која се такмичила у изради обредних пешкира, освојила награду за аутентичност композиције, док је Олга Денкић у изради обредних хлебова освојила награду за кравај, односно обредни хлеб који се носи кад се беба роди.

UG Radinost
Удружење грађана “Радиност”

Под слоганом „Традицијом у Европу” ову манифестацију организовало је Удружење за неговање традиције „Извор”, уз подршку Општине Књажевац и Туристичке организације ове општине.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 1 =