Naslovna, šahiskinje

Алексинчанке бриљирале

Са само једним ремијем и без пораза, екипа Шаховског клуба Лав из Алексинца, у којој су биле Софија Тасић и Анастасија Војиновић, освојила је прво место у Кадетској лиги централне Србије. Лига је одржана у Крагујевцу од 5. до 7. априла уз учешће екипа из Ниша, Крагујевца, Бора, Смедерева и Пожаревца.

Šah Девојчице су биле сјајне. Наставиле су да нижу победе и манифестују велики напредак у раду ‒ каже председник Шаховског клуба Лав у Алексинцу, Ненад Ранђеловић ‒ Ово такмичење је уједно било и добра припрема за наредна надметања која их очекује у Крагујевцу на појединачном првенству. 

На овом такмичењу мушка екипа Шаховског клуба Лав, која је била најмлађа, није осетила драж победе. У конкуренцији шест екипа, освојила је један и по меч-поен, али и стекла важна искуства за даљи рад. У екипи су били: Илија Игњатовић, Светолик Јозић, Матија Јовичић и Теодора Стошић.


Сутра „Играј шах” 

Кадетски серијал под називом „Играј шах” наставља се сутра у Основној школи „Љупче Николић” у Алексинцу.

‒ Очекујемо госте из Зајечара, Прокупља и Ражња. Такмичење је отвореног типа, а то значи да се пријаве деца узраста кадета, тј. основци и средњошколци закључно са 2001. годиштем. Деца из Алексинца не плаћају партиципацију за такмичење, што значи да могу да дођу да играју шах без икаквих обавеза ‒ вели наш саговорник. 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + 14 =