Алексинчанин у другопласираној екипи

На првом Балканском првенству, тачније Јадранско-подунавском купу, у риболову у дисциплини спин које је одржано у месту Бусовача на реци Лашви у Босни и Херцеговини учествовала је српска репрезентација чији је члан и један алексинчанин.

У изузетној конкуренције квалитетних и искусних такмичара, тим Србија 1, чији ја члан Александар Јањић из алексиначког клуба „Риболовац” освојила је изузетно друго место и понела је сребрно одличје са овог такмичења. Поред Александра, тим Србија 1 чинили су такође Дарко Пертот из клуба „МГП” Обреновац и Владица Смиљковић, клуб “„Расина” Крушевац.

− Ово је изузетан резултат за српску Спин репрезентацију имајући у виду да је диспциплина релативно млада код нас и да смо пецали поред искусних репрезентативаца других земаља који су остварили изузетне резултате и освајили медаље на светским првенствима у овој дисциплини. Треба напоменути да је такмичар Дарко Пертот, освојио и треће место у индивидуалној конкуренцији. Злато је освојила репрезентација Северне Македоније, док је бронза припала екипи из Хрватске. Риболов се одвијао у тешким условима на води, јер се услед кише, иначе бистра планинска реке, замутила, а водостај је порастао, тако да риба није била претерано расположена. То нам није сметало да се одлично снађемо и остваримо запажен резултат − појаснио је Александар Јањић.

Поред Србије која је учествовала са два тима, учешће су узели репрезентативци Македоније, Црне Горе, Хрватске, као и домаћини из БиХ, укупно 13 екипа, односно више од 50 учесника.

Следеће што чека репрезентацију Србије и наредне године је Светско првенство које ће 2023. године бити одржано у Румунији, као и Балканско првенство 2023. које ће бити одржано на реци Жељезници у БиХ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − twenty =