Алексинчани заблистали у Крагујевцу и Паланци

Атлетичари Атлетског клуба Напредак из Алексинца, али и један наш суграђанин који се трчањем бави из хобија, учествовали су протеклог викенда на две атлетске приредбе и у наш град донели две сребрне и једну бронзану медаљу.

На атлетском митингу под називом „Живот је јачи”, који је одржан у суботу на Градском стадиону у Смедеревској Паланци, атлетичарка Напретка Марија Живковић освојила је друго место и сребрну медаљу. Она се такмичила у трци на 800 метара у категорији млађих пионирки.

 

Дан касније, дакле у недељу, у Крагујевцу је одржан Застава оружје Крагујевачки полумаратон, на коме су учествовала и двојица атлетичара Напретка. Марко Николић је у трци на 10 километара освојио друго место, сребрну медаљу и пехар, док се Стеван Станојевић у истој дисциплини пласирао на четврту позицију.

Интересантно је да се у полумаратону такмичио и један наш суграђанин који се трчањем бави рекреативно. Ради се о Лазару Момчиловићу који је полумаратон истрчао за један сат 28 минута и 53 секунде. У категорији такмичара од 40 до 49 година освојио је треће место, бронзану медаљу и пехар, а у укупном пласману био је десети.

Иначе, на атлетском митингуу Смедеревској Паланци учествовало је преко 350 такмичара у пет категорија: старији и млађи пионири и пионирке и атлетске школе А, Б и Ц, док је Крагујевачки полумаратон окупио 398 атлетичара који су се надметали у полумаратону, у тркама на пет и 10 километара и у такмичењу штафетних парова.

На оба такмичења у потпуности су примењене противепидемијске мере.

Фотографије (Смедеревска Паланка): М. Стефановић
Фотографије (Крагујевац): Крагујевачки полумаратон – аутор: Славољуб Радојевић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 17 =