Алексинчани заблистали на „Меморијалу Оливер Томић”

У оквиру Јапанске карате асоцијације Шотокан савеза Србије, у Крушевцу је одржан Светски куп „Србија опен”, под називом „Меморијал Оливер Томић”. У знак сећања на овог врхунског мајстора каратеа, у граду под Багдалом окупило се преко хиљаду такмичара из 12 европских држава, али и представника веома далеких земаља – Индије и Гане.

У изузетно јакој конкуренцији, каратисти алексиначког „Шуматовца” освојили су три златне, две сребрне и једну бронзану медаљу, као и шест стимулативних одличја за млађе такмичаре.

Златне медаље освојили су: Андријана Дачић у катама појединачно (узраст 13 година, 2. ниво), Никола Ристић у борбама (сениори до 78 кг) и Стефан Стојановић, такође у борбама (категорија 18 до 20 година, до75 кг). Сребро  у катама појединачно припало је Лани Николић (10 година, 2. ниво) и Матији Анђелковићу (8 година, 1. ниво), док је бронзану медаљу у катама изборила Милица Анђелковић (10 година, 1. ниво). Стимулативне медаље добили су Кирил Ристоски, Маша Марсенић, Калина Мојсиловић, Лазар Дачић, Ирена Бошковић и Михајло Митић.

− Резултати наших такмичара на овом престижном такмичењу су више него задовољавајући, поготово када се има у виду жестока конкуренција и чињеница да је ово био наш први наступ у 2024. години. Надам се да ће медаље са „Меморијала Оливер Томић” бити нови потстицај, посебно нашим млађим такмичарима, да се још интензивније баве овим лепим и интересантним спортом − каже Дејан Вуксановић, председник и један од тренера Карате клуба „Шуматовац”.

Фотографије: Карате клуб „Шуматовац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 13 =