Алексинчани прикупљају средства за реновирање Дечијег одељења болнице

Да Алексинчани умеју да се удруже зарад опште ствари показали су и доказали више пута. О сложности становника нашег малог града говори и недавно покренута акција хуманитарних организација „Сунцокрети” и „Љубав, вера, нада”, предвођених Јеленом Ивковић и Весном Илић, да се прикупе новац и материјал за кречење и реновирање Дечијег одељења Опште болнице.

Овај хуманитарни подухват одмах је подржало више грађана и привредника, па је током јучерашњег дана одељењу испоручен део материјала за кречење и уређење просторија.
Да би се овај план остварио, потребно је још новца и материјала, наводе покретачи акције, па је ово уједно и апел осталима да дају свој допринос.

Део донације уручен јуче; фото: фејсбук

– Недостају нам: цокла акрил 15 комада киви нијанса, подлога за цоклу 10 комада, боја бела за тишљерај акрил 13 комада, битулит 9 килограма. Од текстила: чаршафи, постељина, јастучнице, за већу децу и за креветац… пешкири бели, средње величине – наводи у својој објави на фејсбуку Јелена Илић, која од почетка акције неуморно информише суграђане о томе докле се стигло са прикупљањем донација. 

Да је ова акција разбудила и покренула Алексинчане сведочи и то што је након објављивања информације да недостаје кућни инхалатор за мање дозе лека, он убрзо и дониран.

Молба за донацију; фото: фејсбук

Иначе покретачи акције су у својој молби за донацију истакли да Дечије одељење опште болнице није више у надлежности општинског, већ републичког буџета (након спајања Дома здравља и Опште болнице у Здравствени центар Алексинац, прим. аут), као и то да су осетили потребу да помогну у реновирању одељења које се, како додају, налази у катастрофалном стању.

Следећа фаза, након прикупљања потребног новца и материјала јесте проналажење молера и грађевинских радника који би планирани посао урадили бесплатно.

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 2 =