Алексинчани учили возачке вештине

Минулог петка млади возачи из наше општине, власници пробних возачких дозвола, имали су прилику да прођу кроз „Почетни тренинг” безбедне вожње, који чини један од редовних програма обуке возача у Националној возачкој академији (НАВАК) у Суботишту код Београда.

Овај тренинг кроз теоријске и практичне вежбе обучава полазнике да успешно препознају и избегну критичне ситуације у саобраћају, науче основна правила дефанзивне вожње и на потпуно безбедан начин искусе како изгледају чеони судар и превртање.

Најзанимљивији део обуке биле су практичне вежбе на полигону. Први део био је базиран на вежбама изненадног кочења при одређеним брзинама, са циљем потпуног заустављања и избегавања препрека на путу. Други део вежбе било је избегавање препрека при брзини од 55 и 65 километара на сат са укљученом и искљученом контролом проклизавања, где су возачи били у прилици да се у реалној ситуацији снађу у обилажењу препрека које се налазе на путу, као и да овладају аутомобилом када су поједини системи безбедности искључени.

На самом крају свим учесницима уручени су сертификати којима се потврђује да су прошли почетни ниво обуке у овом центру недалеко од Београда. Ову акцију организовао је Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац уз подршку локалне самоуправе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − 11 =