Aleksinčani šampioni Jadranske lige

U Sportskoj hali Tabor u Mariboru (Slovenija) u subotu je održan final four Jadranske džiu-džicu lige i 16. Međunarodni turnir „Maribor open”, na kojima su učestvovali i predstavnici Džudo i džiu-džiu džicu kluba NiF iz Aleksinca.

U ekipnom takmičenju, u final fouru Jadranske lige za 2019. godinu, NIF je ušao kao četvoroplasirana ekipa tako da je u prvom susretu nastupio sa prvoplasiranom ekipom Slavija iz Istočnog Sarajeva (BiH-RS), dok su se u drugom meču sastali drugoplasirana ekipa Feniks iz Podgorice (CrnaGora) sa trećeplasiranom ekipom ADK Maribor iz Maribora (Slovenija). U prvom, veoma teškom meču sa puno rezultatskih obrta NiF je pobedio Slavijusa 3,5:2,5, dok je u drugom susretu ekipa Feniksa pobedila domaću ekipu, ADK Maribor, rezultatom 5:1. U borbi za treće mesto Slavija je pobedila ADK Maribor. U izuzetno teškom finalnom meču između NiF-a i Feniksa rezultat je bio 3:3, ali je pobeda pripala NiF-u zbog više ostvarenih pobeda ful iponom.

 

Sve u svemu, NiF je četvrti put u svojoj istoriji postao pobednik i osvajač Jadranske lige. Ovaj uspeh ostvarili su sledeći takmičari: kapiten ekipe Milan Stanisavljević, Nikola Trajković, Nemanja Pejčić, Filip Trajković, Miloš Miljković, Nikola Petrović i Mladen Milovanović.

Konačan plasman u final fouru Jadranske lige za 2019. godinu: 1. NIF, Aleksinac, (Srbija), 2.Feniks, Podgorica (Crna Gora), 3. Slavija, Istočno Sarajevo (BiH-RS), 4. ADK Maribor (Slovenija).


Pet zlata za takmičare NiF-a

Iako je Evropska džiu-džicu federacija preporučila da se zbog korona virusa ne nastupa na masovim sportskim manifestacijama, u Mariboru je ipak je održan međunarodni turnir na kome je nastupilo preko 300 takmičara iz osam evropskih država: Austrije, Nemačke, Rumunije, Crne Gore, BiH, Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije i Slovenije. Na ovom turniru članovi NiF-a zablistali su u punom sjaju i osvojili pet zlatnih medalja, a osvajači su Aleksa Spasić (pioniri, – 38 kg), Mladen Milovanović (kadeti, – 60 kg), Nikola Petrović (kadeti, – 66 kg), Nemanja Pejčić (juniori, +94 kg) i Milan Stanisavljević (seniori, +94 kg).


Za pruženu pomoć i podršku iz NiF-a su uputili reči zahvalnosti na adresu Opštine Aleksinac, Sportskog saveza, Sportsko-rekreativnog centra Aleksinac i drugih preduzeća i fizičkih lica.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

twenty − one =